OVER MARION (LinkedIn)

“Kunst wacht op een moment dat je je er voor openstelt. Plotseling kan een schilderij, gedicht of muziek je de ogen openen en je ontvankelijk maken voor de schoonheid ervan. Je leert met andere ogen kijken. Je leeft bewuster, meer intens.”

79716c69-209d-43b2-bd4f-64ed2a31d229_thumb840

Tekenlessen voor kinderen en kinderfeestjes

Creatief bezig zijn is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Net als dans en muziek structureert dit hun gedachten. Leren tekenen is leren verbeelden, leren dromen. Maar ook bewust kijken naar de wereld om je heen. Tekenen geeft kinderen zelfvertrouwen, ze staan vaak versteld van hun eigen kunnen!

Vanaf september 2019 geef ik tekenles aan kinderen. Met mijn lessen probeer ik kinderen te inspireren hun best te doen het talent te ontdekken dat ze al bezitten. Want: alle kinderen zijn kunstenaars!

De tekenlessen vinden plaats op maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 15.15-16.45 uur op de Spinellilaan 1 in Woerden. Ieder kind is welkom voor een gratis proefles! Naast de tekenlessen geef ik creatieve workshops op het gebied van tekenen en schilderen tijdens kinderfeestjes. Ook begeleid ik (naschoolse) teken- en schilderlessen op basisscholen. Neem gerust contact met mij op! Zie www.komtekenen.nl voor meer informatie!

Als kind kon je me niet blijer maken dan met een kleurboek en stiften. Mijn handen zaten onder de gekleurde krassen en verf, evenals mijn gezicht. Ik ging helemaal op in het kleuren en schilderen en bedacht allerlei kleurencombinaties. Het kijken naar kleuren had invloed op mijn gevoel van binnenuit en bracht mijn fantasie tot leven. Om eerlijk te zijn, dit alles is in de loop van de tijd niet veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde. Ik ervaar het als bijzonder waardevol om hiermee bezig te zijn. Mijn droom? Ooit nog eens een kinderboek te mogen illustreren!

RijnKUNSTprijs

In 2018 deed ik mee met de RijnKUNSTprijs. Het thema was “De Vesting Woerden”. De rivier vormde de natuurlijke grens van de vesting. Afbeelding naar het tafereel verbeeld in de parkeergarage van Woerden.

Thema “Speels in Woerden”

Het thema van de RijnKUNSTprijs in 2019 is “Speels in Woerden”. Ik heb gekozen voor een afbeelding van de fontein “Spelende Kinderen”.

De fontein bestaat uit vier bloemkelken die onderling verbonden zijn door bogen. Op deze bogen zitten drie spelende kinderen, in brons uitgevoerd. Het is een speelse fontein, uit de bloemkelken spuit het water in de vorm van stampers en meeldraden. De fontein belichaamt voor mij zowel “Woerden” (ik ben er mee opgegroeid) als “speelsheid”. Hier kun je een stukje lezen op de website cultuurlokaal over mijn deelname.

Kunst en Kerkdiensten

Ik verleen ook medewerking aan Kunst en Kerkdiensten in Mijdrecht. Bij het thema “Mijn haat krijg je niet” maakte ik deze afbeelding. Luister hier naar een opname met toelichting op dit schilderij.

Thema “Vrijheid”

Thema “Geloofsmantels”

“Als achteruit kijken je verdrietig maakt
Als vooruit kijken je angstig maakt
Kijk dan naast je, daar sta Ik..”

Thema “De Barmhartige Samaritaan”

Waarom schiet je een ander te hulp?

Niet omdat je iets kunt wat anderen niet kunnen. Het is juist omdat je iets NIET kunt; je kunt niet weigeren, je kunt je hoofd niet afwenden, je kunt geen excuses bedenken…