Kerstkaart 2019

We zijn de afgelopen tijd bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe kerstkaart. Van tevoren denken we apart van elkaar goed na over de boodschap die we mee willen geven en wat we willen uitbeelden.

Yvonne: Ik vind het belangrijk om in een gedicht de boodschap zo te verwoorden dat ik er zoveel mogelijk mensen mee bereik. Tijdens het zoeken naar woorden las ik ergens een mooi verhaal over de groet ‘vrede voor jou’. Een krachtige wens die me erg aansprak en die wens wilde ik vooral meegeven aan de ontvanger van de kaart. In het Kerstverhaal klinkt een engelenkoor dat de mensen ‘Vrede’ toezingt. Toen ik Marion later sprak gaf ze aan dat ze graag een engel wilde schilderen. Wat bijzonder, dit sloot zo mooi aan bij mijn idee voor de vredegroet!

Marion: Ik dacht aan een engel, verbinding tussen hemel en aarde. Een engel is voor mij een beeld van Gods nabijheid en vertegenwoordigt een andere werkelijkheid; een boodschapper van hoop en zegen die een nieuw licht op de situatie werpt.

Een ander mens kan soms ook als een engel voor je zijn. Als je iets van die liefde doorgeeft kun je zelf als een engel voor een ander zijn.

error: