OVER YVONNE

“Ik hoop dat mijn gedichten een glimlach teweeg brengen bij de ander. Dat iemand er blij van wordt, iets van troost ervaart of er herkenning in vindt.”

Ik hou van dichten, van zoeken naar de juiste woorden die uiting geven aan een gedachte of een gevoel. Ik hoop dat mijn gedichten een glimlach teweeg brengen bij de ander. Dat iemand er blij van wordt, iets van troost ervaart of er herkenning in vindt. Door de jaren heen heb ik over allerlei onderwerpen gedichten gemaakt. Soms voor mezelf, soms voor anderen, soms naar aanleiding van een gesprek dat ik had met iemand. Ik wilde meer mensen een hart onder de riem steken met deze gedichten en zo is het initiatief voor onze kaarten ontstaan.

EVA-psalm

Een belangrijk moment waarop ik besloot meer met het dichten te willen doen, was in 2015. Het tijdschrift EVA had een oproep gedaan om je eigen psalmtekst te schrijven. Mijn gedicht ‘Met hart en ziel geloven’ werd tot mijn verrassing uitgekozen! Elise Mannah maakte de melodie bij de tekst en nam dit op in de studio. De opname kun je hier beluisteren.

Dichtbundel

Voor onze kaarten gebruik ik vooral korte gedichten. Om mijn langere gedichten ook te kunnen delen met mensen ben ik een dichtbundel aan het samenstellen. Als alles naar wens verloopt zou deze bundel in 2020 klaar kunnen zijn. We houden je via deze site op de hoogte zodra er nieuws is!

Bekijk hieronder enkele van mijn gedichten:

Wie een gedicht voor een bepaalde situatie zoekt, kan me mailen. Mocht ik een passend gedicht hebben dan stuur ik dat toe (kosteloos).