OVER YVONNE

“Ik hoop dat mijn gedichten een glimlach teweeg brengen bij de ander. Dat iemand er blij van wordt, iets van troost ervaart of er herkenning in vindt.”

Ik hou van dichten, van zoeken naar de juiste woorden die uiting geven aan een gedachte of een gevoel. Ik hoop dat mijn gedichten een glimlach teweeg brengen bij de ander. Dat iemand er blij van wordt, iets van troost ervaart of er herkenning in vindt. Door de jaren heen heb ik over allerlei onderwerpen gedichten gemaakt. Soms voor mezelf, soms voor anderen, soms naar aanleiding van een gesprek dat ik had met iemand. Ik wilde meer mensen een hart onder de riem steken met deze gedichten en zo is het initiatief voor onze kaarten ontstaan.

EVA-psalm

Een belangrijk moment waarop ik besloot meer met het dichten te willen doen, was in 2015. Het tijdschrift EVA had een oproep gedaan om je eigen psalmtekst te schrijven. Mijn gedicht ‘Met hart en ziel geloven’ werd tot mijn verrassing uitgekozen! Elise Mannah maakte de melodie bij de tekst en nam dit op in de studio. De opname kun je hier beluisteren.

Dichtbundel

Voor onze kaarten gebruik ik vooral korte gedichten. Om mijn langere gedichten ook te kunnen delen met mensen overweeg ik een dichtbundel samen te stellen. We houden je via deze site op de hoogte zodra er nieuws is!

Bekijk hieronder enkele van mijn gedichten:

Muziek

Een andere passie van mij is muziek. Ik hou van zingen en pianospelen en ben dirigent van kinderkoor Burning Candles. Voor het kinderkoor schrijf ik soms ook teksten of muziek.

Hier vind je een meerstemmig liedje dat 4 kinderen van het koor zingen.

Meer info over gedichten, kinderkoor of pianolessen? Mail me!